logo

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipisi cing elit commodi.

Opening Hours
  • Monday - Friday
    9.00 - 20.00
  • Saturday
    10.00 - 16.00
  • Sunday
    9.30 - 18.00

Copyright ©2017 ThemeMascot

ARTIK POLİSLE KİŞİSEL VERİ PAYLAŞILACAK

Avustralya'da Google, Facebook ve Apple gibi teknoloji devlerinin kullanıcılarına ait kişisel şifreli bilgileri polisle  paylaşmalarını mecburi hale getirecek yasa tasarısı parlamentonun alt ve üst  kanadından geçti. İstenilen verileri paylaşmayan şirketlere 10 milyon dolara kadar para cezası, şahıslara da hapis cezası verilebilecek.

Avustralya'da iktidarda bulunan Liberal-Ulusal Parti hükümeti  tarafından parlamentoya sunulan internet kullanıcılarının şifreli verilerinin  istihbarat birimleriyle paylaşımını zorunlu kılan ve bu sabah meclisten geçen  yasa tasarısı senatoda da kabul edilerek yasalaştı.

Tasarı, daha önce "gizlilik ve güvenlik" konusunun ihlal edileceği  endişelerini dile getiren ana muhalefetteki İşçi Partisinin şartlı desteğiyle  senatodan geçmiş oldu.

Değişiklik talepleri şubatta görüşülecek

Tasarının kabulünün ardından açıklamada bulunan İşçi Partisi lideri  Bill Shorten, parlamentonun son gününde oylanan tasarıda değişiklik istemelerine  rağmen Avustralyalıların yılbaşı tatilini kaygıdan uzak geçirmesini istedikleri  için "evet" oyu verdiklerini belirterek, taleplerini, şubat ayındaki ilk oturumda  gündeme getireceklerini söyledi.

Shorten, "Güvenlik birimlerimize en azından ihtiyaç duydukları  'malzemeleri' vermek maksadıyla yasayı geçirdik. Biz yasada gerekli değişiklikler  olmadan bu yasanın geçmesini kabul ediyoruz ancak şubat ayında, parlamentonun  açıldığı ilk günde hükümetin bizim gerekli olduğunu düşündüğümüz değişiklikleri  yapmaları şartıyla." dedi.

Paylaşımda bulunmayan şirketlere 10 milyon dolara kadar ceza

Yeni yasaya göre, terör şüphelileri, silahlı gruplar ve organize suç  örgütlerinin muhtemel saldırılarına karşı güvenlik birimleri gerekli izinleri  alarak söz konusu kişiler hakkında teknoloji şirketlerinden kişisel bilgi  talebinde bulunabilecek.

İstenilen bilgileri ve yasa dışı etkinliklere ilişkin verileri  paylaşmayan şirketlere 10 milyon dolara kadar para cezası verilebilecek.

Ayrıca veri paylaşımında bulunmayan şahıslar da hapis cezasıyla karşı  karşıya kalacak.

Teknoloji devleri tepki göstermişti

Teknoloji devleri, tasarı yasalaşmadan önce uygulamanın başka  ülkelerde emsal teşkil edeceği endişesiyle karara tepki göstermişti.

 Üyeleri arasında Facebook, Apple, Google, Amazon ve Twitter gibi  şirketlerin bulunduğu Digital Industry Group (DIGI), sistem değişikliğinin  Avustralyalıların veri güvenliğini zayıflatacağını öne sürmüştü.

Paylaş: